["Antratek Electronics"]
 
Nieuwsbrief augustus 2020
 
Hierbij ontvangt u de Antratek nieuwsbrief van augustus 2020 met de laatste nieuwtjes op het gebied van embedded elektronica. In deze editie:

> LoRaWAN outdoor gateway heeft fiberglas antenne
> Voordelig Linux board met Rockchip RK3328
> LoRaWAN-afstandssensor meet tot 7,5 m
> Fotodetector voor deeltjesdetectie en hartslagmeting

Met vriendelijke groet,
Antratek Electronics
 
Volledig LoRaWAN-compatibele outdoor gateway heeft een fiberglas antenne met 3 dBi-versterking
 
De DLOS8 van Dragino is een open source LoRaWAN Gateway voor buitengebruik. Hiermee kunt u het LoRa-netwerk met een IP-netwerk verbinden via Wifi, Ethernet, 3G of 4G. De DLOS8 maakt gebruik van een Semtech-pakketverzender en is volledig compatibel met het LoRaWAN-protocol. Hij bevat een SX1301 LoRaWAN-concentrator die 10 programmeerbare parallelle demodulatiepaden biedt.
 
Meer info
Klein, voordelig Linux board met Rockchip RK3328 en 1 of 2GB RAM
 
De NanoPi NEO3 is een klein ARM board van FriendlyElec dat de Rockchip RK3328 64-bit quad-core SoC (ARM Cortex-A53) gebruikt. Het heeft een 1GB DDR4 RAM. De NanoPi NEO3 heeft Gigabit Ethernet en een USB host poort. Deze eigenschappen maken het speciaal geschikt voor toepassingen die een hoge data-doorvoer, een hele snelle datatransmissie en veel rekenkracht vereisen.
 
Meer info
LoRaWAN-afstandssensor met meetbereik tot 7,5 m
 
De Dragino LDDS75 is een LoRaWAN-afstandsdetectiesensor, ontworpen voor gebruik buitenshuis (IP66). Hij meet de afstand tussen de sensor en een plat voorwerp. De sensor maakt gebruik van ultrasone detectietechnologie voor afstandsmeting van 0,3 m tot 7,5 m. Temperatuurcompensatie wordt intern uitgevoerd om de nauwkeurigheid te verbeteren.
 
Meer info
Fotodetector voor bijvoorbeeld deeltjesdetectie, aanwezigheidsdetectie en hartslagmeting
 
De SparkFun MAX30101 Breakout detecteert de hoeveelheid gereflecteerd licht dat wordt uitgezonden door een drietal LED's. Hiermee is hij bruikbaar voor verschillende toepassingen zoals deeltjesdetectie (bijvoorbeeld rook), nabijheidsmetingen en hartslagmonitoring. Sparkfun heeft een Arduino-bibliotheek en Python-pakket geschreven voor de MAX3010x.
 
Meer info
Populaire producten
 
 
PJRC
TEENSY 4.1 
 
€ 26,85
Incl. BTW: € 32,49
 
Meer info
 
PROLOGIX GPIB-USB CONTROLLER 
 
€ 149,00
Incl. BTW: € 180,29
 
Meer info
 
BLADERF 2.0 MICRO XA4 - SDR
 
€ 479,00
Incl. BTW: € 579,59
 
Meer info
 
 
© 2020 Antratek Electronics